Čevapčiči nás učil namíchat a grilovat Bulhar Bečev. Poradil jaká použít mletá masa a koření čubricu. Bylo to asi v roce 1969. Takže dávno, dávno.
Dříve jsme grilovali na venkovním grilu. Co máme domeček, pečeme v krbu.
Tak nám nevadí ani déšť ani sníh.
Opět se tak rychle vše snědlo, že jsem ani nestihla vyfotila servírování s cibulkou, hořčicí, kečupem, paprikou, rajčetem, okurkou a opečeným rohlíkem.
Maruško, nedivím se, musí to být dobrota!
OdpovědětVymazatPřeji hezkou neděli, Helena
Mňam!!!!
OdpovědětVymazatMaruško, tak to bych si dala. My už jsem kvůli horku dlouho negrilovali. Měj pěknou neděli.
OdpovědětVymazatMaruško, hned bych ochutnala.
OdpovědětVymazatMěj pěkný den.
Maruško nepodělíš se o recept?
OdpovědětVymazatMarie, čevabčiči mi hodně chutná, ale správný recept nemám. To Tvé vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatPřeji hezkou neděli. D.
Náš oblíbený recept- 1 kg mletá plec, 0,5 kg mleté hovězí,
Vymazatmůže se nahradit kouskem králičího masíčka, osolit, opepřit+ koření čubrica a trochu piva. Rošt se potře kouskem špeku.Griluje se na žhavém popelu. Koření čubrica lze nahradit horskou saturejkou.
Děkuji
VymazatMaruško,děláš chutě.Takové grilování bych si nechala líbit.Čevabčiči mám ráda a v Bulharsku jsme jedli hodně takové šišky z mletého skopového masa a na název si vůbec nevzpomenu a ty mně taky moc chutnaly,přitom skopové moc nemusím
OdpovědětVymazat