z první sklizně našeho malého stromku.
upekla jsem buchty
švestkový koláč
švestkové knedlíky s mákem a tvarohem
a zbylo i na švestkový kompot.
Byla to pěkná úroda.
No a nám se letos se švestkami nedařilo. Asi jsme si je vybrali vloni. Máš vše výstavní:-))))
OdpovědětVymazatYummy! All your plum baking looks delicious.
OdpovědětVymazatMaruško, u tebe se vždycky cítím jako na krásné farmářském trhu. Tolik dobrot!!!
OdpovědětVymazatPřeji krásné dny, Helena
Krásné. Používáte nějakou chemii? My ne a tak 4/5 nám než dozrají uhnijí, napadnou je vosy, červíci( jsou bio, že!)a na nás zbyde pár kousků. Tedy bylo na koláč, na knedlíky, ale o zavařování nemůže být řeč. Manžel vyhrožuje pilou nebo chemií. A s jablky to máme podobně. J.
OdpovědětVymazatJitko, bylo to bez chemie. Odpad též veliký. Jablíčka letos velká bída. Ze stromečku, kde dříve byla úroda 8 košíků, nyní stěží jeden. A tak manžel také chystá pilu.
VymazatPozdrav do Zdib. M.
Tak to jsi mě nepotěšila, doufala jsem v nějakou přírodní radu. J.
VymazatEverything I love.
OdpovědětVymazatHave a wonderful time.
Big hugs
Elisabeth
Hi Marie wow what an amazing cook you are,those plums look fantastic and all your food looks so yummy,well done my friend xx
OdpovědětVymazat