neděle 20. října 2019

Dezert z cukrařských piškotů...

                               je v naší rodině dost oblíbený.
                                                     recept :
 1 a 1/2 balíčku piškotů
1 šlehačka
1 zakysané smetana
2 pomazánková másla
1 tvaroh
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml rum
150 ml instantní káva
kakao a granko na posypání

Rozmíchá se zakysaná smetana , pomazánkové máslo , tvaroh a oba cukry, přidá se ušlehaná šlehačka.
        Vrstvy piškotů pokapaných kávou a rumem se promažou krémem.
                     Poslední vrstva krému se posype grankem a kakaem.
                                             Dezert rychle mizí.
                                           Tak rychle ještě vyfotit.

7 komentářů:

  1. Kdyby jen podle fotek šlo ochutnat...

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, i u nás jsou tyhle dezerty hned pryč. Mňam!
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle nám nemůžeš dělat .. pak nás všechny honí mlsná ;-) :-)

    OdpovědětVymazat
  4. I’m not sure if this is ”Tiramisu” but it looks like it. Delicious an one of my favorites :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, it's a simple version of tiramisu, but without the raw egg yolk (I don't have to).

      Vymazat