středa 29. srpna 2018

Ajvar

                          Navzdory letošnímu suchu je úroda paprik velmi dobrá.
                     
                                 Malá zahradnice pomáhá denně dědovi zalévat.

                                        Ani památeční pravítko nestačí změřit.
 
                                   Vyzkoušela jsem uvařit z paprik a lilku ajvar.
                       Na netu je mnoho receptů. Tak tady je můj upravený.
1 lilek - 550 g
paprika 1300 g
2 lžíce octa
5 lžic oleje
2 stroužky česneku
sůl
Pochoutka z paprik je hotová. Zda je to správná chuť, nemůžu posoudit. Neb jsem skutečný chorvatský ajvar nejedla. Můj synek, pro kterého jsem ajvar vařila, byl spokojen. Jen příště mám přidat žluté papriky nebo cukr. Tak se polepším.

6 komentářů:

  1. Maruško, ajvar - to je léto, vzpomínky a touha po krásné dovolené v Chorvatsku! Vozili jsme si ho domů, i jsem ho jednou dělala. Z tvé úrody chutná nepochybně úžasně! Obdivuji tvé pěstitelské umění!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Des piments oh la la ,c'est piquant!
    Mais une belle récolte cela pousse bien!
    Amicalement,belle semaine a vous Marie

    OdpovědětVymazat
  3. Piękne papryki Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná úroda, to je tou roztomilou polievačkou, to je jasné!
    Ja som ajvar ozajstný jedla, ale mne viac chutí ten môj :-) To tiež mám receptík len taký mix viacerých z netu, občas so zmenami. Ja dávam aj trocha čili, máme radi mierne pikantné, ale tvoje papričky z vlastnej úrody sú možno štipľavé.

    OdpovědětVymazat
  5. Úroda je parádní. U nás nic moc, jen pálivky, ty jdou jako o život. Muž má radost :o)
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Maruško ty máš přímo plantáž paprik a vypadají moc pěkně. Je vidět, že jsi dobrá zahradnice. Přeji ti pěkný víkend. Iva

    OdpovědětVymazat