1,5 kg přerostlých nakladaček
6 velkých cibulí
150g cukru
1 dcl ocet
2 lžíce oleje
2 lžíce vegety
Zalít zálivkou a nechat odležet.
Pak přendám do sklenic s víčkem a uložím do lednice.
Postupně konzumujeme. Pokud se vše nesní, může se zavařit
15 min. na 90 stupňu C.
Máš fakt krásnu úrodu uhoriek! Moje boli biednejšie a už sú suché, napadla ich nejaká pliaga. Šalátik vyzerá dobre, určite chutný!
OdpovědětVymazatPá
Dnes jsem sklidila poslední přerostlé nakladačky a hledám nějaký recept. Ten tvůj mě zaujal, jen mi tam trošku vadí ta vegeta. Je tam nutná? Možná dává tu správnou chuť. Asi zkusím a uvidím.
OdpovědětVymazatAlenko, kupuju na trhu-Koření u sv. Vavřince- Vegetu, která neobsahuje přidaný glutamát.Složení je jen sůl,petržel list,cibule,pór,mrkev,libeček,pastinák.
VymazatTak to potom jo. Tam jsou jen dobroty.
VymazatMaru, neznám. Okurky nějaké mám, lák se mi nechce už vařit, zkusím. Hezký víkend. Jana
OdpovědětVymazatZní to jednoduše a věřím, že to je hodně jedlý salátek. Děkuji za recept, Maruško, ukládám!
OdpovědětVymazatPřeji hezké pondělí! Helena
Maruško, salát vypadá výborně, jen mít domácí okurky.To musí být pochoutka. Já letos pěstovala cukety a ještě se jich urodilo málo - asi tím počasím a tak ti upřimně malinko závidím tu úrodu.
OdpovědětVymazatIva